2020. szeptember 23. szerda Tekla

Hírek - Élelmiszer

Készek megegyezni Tarlóssal a vízművek külföldi befektetői

Kész megegyezni a fővárosi önkormányzattal a Fővárosi Vízművekről a francia Suez Environnement és a német RWE, azonban elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák - tudatta a két társaság csütörtökön, közös közleményben az MTI-vel.
 
 

A Fővárosi Közgyűlés előző nap zárt ülésen határozott arról, hogy Tarlós István főpolgármester felmondhatja a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel 1997. április 11-én létrejött szindikátusi és menedzsmentszerződést szerződésszegés miatt. A vízművek részvényeinek negyede jelenleg a francia Suez Environnement Hungária Kft. és a német RWE Hungária Kft. tulajdonában van.

A Suez Environnement és az RWE a közleményben úgy reagált: a szerződést mindig tiszteletben tartották, annak előírásait a két társaság "a legapróbb részletekig követte és elismerten magas színvonalú szolgáltatást nyújtott". Mint írták, a befektetők a szerződés módosításáról vagy megszüntetéséről már azelőtt tárgyalásokat javasoltak, hogy a főváros elküldte volna utolsó értesítését. A két társaság leszögezte: készek megegyezni a fővárossal, de elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák.

Tarlós István csütörtökön az m1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: a legkívánatosabb megoldás, hogy sikerüljön megegyezni a Fővárosi Vízművek befektetőivel; amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros. Közlése szerint a főváros vizsgálódó munkatársai és a szakhatóságok szerint úgy néz ki, a szerződést a befektető elég komolyan megsértette, tehát elvileg fennáll a felmondás lehetősége.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu