Milliárdos beruházás indul a Kőröstejnél: ezek a nagy sajtgyártó fejlesztési tervei

Milliárdos beruházás indul a Kőröstejnél: ezek a nagy sajtgyártó fejlesztési tervei

agrarszektor.hu
A Kőröstej Kft. 4,6 milliárd forint értékű fejlesztésének megvalósítására jelentős támogatást nyert el a kormány nagyvállalati beruházási támogatási programja keretében. Az ország legnagyobb sajtgyártóját eddig is a vezető magyar tejipari exportőrök között tartották számon, hiszen termékeinek többségét külföldön, több mint ötven országban értékesíti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kőröstej Kft. a fejlesztéseket három üzemében valósítja meg, a Somogy megyei Kacsótán, a Baranya megyei Barcson, valamint Hajdúböszörményben - írja közleményében a cég. Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az új, robottechnológiát alkalmazó, integrált gyártósorokkal és informatikai megoldásokkal nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartoznak majd a Kőröstej üzemei. A gyártóegységeket további hűtő- és tárolókapacitásokkal, portfóliójukat pedig új sajttermék-típusokkal bővítik. Így azon túl, hogy 75 új munkahelyet teremtenek, az ország kevésbé fejlett térségeinek felzárkózásához, azok gazdasági élénkítéséhez is hozzájárulnak majd. 

Az elnyert pályázat segítségével a céljuk elsősorban az exportkapacitásaik 10 százalékot meghaladó bővítése. Mint a tulajdonos hozzátette, a beruházások azért valósulnak meg, hogy még több és még jobb minőségű magyar sajtot exportálhassanak a világ öt kontinensére. A cég termékeinek többségét külföldön, több mint ötven országban értékesíti. Míg idehaza legismertebb sajtjai a Hajdú grillsajtcsalád és a füstölt parenyica, addig a jellemzően európai és a közel-keleti célpiacaira számos nemzetközi sajtkülönlegességet is gyárt.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31