2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Gépek

Mezőgazdasági gépek: nagy fejlesztéseket hajt végre a Hantech

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. központi telephelyén. A mezőgazdasági gépek alkatrészeit, részegységeit gyártó vállalat termelése ezzel várhatóan öt százalékkal emelkedik.
 
 

A fejlesztés keretében 260 millió forint értékben kilenc berendezést vásároltak, amelyhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív programból 82 millió forintot kapott a vállalat – mondta Tallér György, a cég felügyelőbizottságának elnöke. Kilencven millió forintból pedig új irodaépületet alakítottak ki.

Olyan berendezéseket vásároltak, amelyek a kombájnokhoz tartozó gépek és rotorok gyártásához biztosítanak újabb kapacitásokat. A gépek között van egy nagy teljesítményű lézervágó, hegesztőrobot, csőhajlító, sugárfúró, az anyagmozgatást szolgáló daruk és a minőség ellenőrzését szolgáló sókamra. A kapacitásbővítéssel öttel nő a cég dolgozóinak száma.

Az 1949-ben alapított cégnél 1999 óta mintegy 2,1 milliárd forint értékben történtek beruházások, amelyekhez 400 millió forintot kaptak európai uniós és kormányzati támogatásként. A vállalat másik telephelyén, a Tolna megyei Tamásiban is hasonló fejlesztést terveznek, csarnokot építenek és eszközöket szereznek be.

A Hantech Zrt. a termelés szinte teljes volumenét exportálja, partnerei között van a francia Kuhn, a német Welger és Claas cégcsoportok, a japán Kubota és az amerikai John Deere. Csornai és tamási telephelyén a cég mintegy kétszáz embert foglalkoztat, idén pedig két alkalommal is 10 százalékos bérfejlesztés volt a vállalatnál. A Hantech Zrt. árbevétele tavaly 3,5 milliárd forint volt, amely 84 millió forinttal haladta meg a 2014-es adatot. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu