Ez minden gyeptulajdonos rémálma: így lehetsz úrrá a száraz foltokon

A nyári perzselő forróságban bizony gyakran előfordul, hogy még rendszeres öntözés mellett is elkezd barnulni a fű a kertben. Ilyenkor azonban nem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha elkezdjük öntözni, egy kis türelemmel és egy apró kis praktikával ugyanis hamar újra egészséges gyepet varázsolhatunk.

A perzselő, forró, száraz nyári napokban gyakran tapasztalhatjuk, hogy a fű elkezd barnulni, és állapota szinte már a kiszáradás felé közelít. Nem kell azonban megijednünk, és a vizet is felesleges ilyenkor arra pazarolnunk, hogy nedvesen tartsuk ezeket a barna részeket. A fű ugyanis meglepően szívós növény, így ha várunk néhány napot, és esetleg érkezik egy pár esős nap, akkor hamar ismét kizöldül majd. 

A tartósan aszályosabb időszakokban azonban érdemes a fűnyírás során kísérleteznünk. Nyíráskor hagyjuk magasabban a füvet, ezzel ugyanis jelentősen lassíthatjuk a barnulást. Sokak szerint elkerülhető a barnulás azzal is, hogy ha a levágott füvet rajta hagyjuk a pázsiton, ez a feltételezés azonban nem állja meg a helyét, tehát érdemes inkább eltávolítani azt a friss fűről. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Életmentő tippek, amelyekkel a kertünk is átvészelheti a forróságot.
Mentsd meg a gyeped a pusztulástól: így locsolj a kánikulában

Ha ezeket kipróbálod, biztosan nem lesz többé gazos a kerted.
Szabadulj meg a kerti gyomoktól: íme 7 módszer, amivel végleg kiirthatod őket

Íme néhány tuti tipp a szobanövények öntözéséhez.
Rengetegen hibáznak a szobanövények gondozásakor: ezek a bakik végzetesek lehetnek


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu