Intervenciós felvásárlásra volt szükség, de nem fizették ki a gazdákat

agrarszektor.hu
A lengyel Korrupcióellenes Hivatal vizsgálódik a tavalyi intervenciós almafelvásárlás körül - áll a Fruitveb oldalán. A középpontjában az áll, hogyan választották ki a feladatra az Eskimót. A cég egyébként nem járt jól vele.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lengyel Központi Korrupcióellenes Hivatal vizsgálatot kezdett a tavalyi intervenciós almafelvásárlás ügyében. A gazdák kifizetése késett és a határidő lejártáig az Eskimo nem fizette vissza a gyümölcs megvásárlásához felvett 100 millió zloty-s (25 millió USD) banki hitelt. További részletek nem ismertek, de az biztos, hogy a Központi Korrupcióellenes Hivatal ez év eleje óta vizsgálódik az ügyben. Valószínűsíthető, hogy a vizsgálat fókuszában azok az eszközök és intézkedések vannak, melyekkel a felvásárlást végző vállalatot kiválasztották.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Az Eskimo a fagyasztott élelmiszerpiacon tevékenykedő vállalat. A lengyel kormány tavaly 500 ezer tonna alma felvásárlására jelölte ki a céget, hogy így enyhítse az almapiacon beállt óriási túlkínálatot. A felvásárolt almát léipari feldolgozásra kellett beszállítani. A lengyel kormány döntésével kapcsolatban a gyümölcslé ipari szövetség (KUPS) is kifejezte meglepődését.

A Korrupcióellenes Hivatal az év elején kezdett vizsgálódni a vállalat tevékenységét illetően, miután több panasz is érkezett a vállalat kiválasztásával, valamint a gyümölcs felvásárlásával kapcsolatban. Az almát tavaly beszállító termelők még idén áprilisban sem jutottak hozzá a pénzükhöz. A felvásárlási program az idei első negyedévre veszteségessé tette az Eskimót, ráadásul nem minden tétel került átvételre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13