Hamarosan magyar húst esznek Kínában

agrarszektor.hu
Hamarosan megindulhat a magyar hús exportja Kínába - jelentette be Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a magyar-kínai gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoportjának pekingi megbeszéléseit követően.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A munkacsoport harmadik ülésén a magyar fél elsősorban a hústermékek, köztük a magas feldolgozottságú magyar áruk exportjának útjában álló akadályokat igyekezett elhárítani. Az államtitkár elmondta, konkrét cégek, konkrét termékekkel várnak a zöld jelzésre. 


Az egyeztetéseken szóba kerültek más az állattenyésztést érintő kapcsolatépítési területek, köztük például a szaporítóanyag export, illetve a vízi szárnyasok, valamint lovak tenyésztése. A tudományos együttműködés esélyeit látjuk a haltenyésztés, a gyümölcstermesztés, laboratóriumi diagnosztika területén, továbbá szakképzésben is lehetőségeket ajánlottunk fel.


A csütörtöki látogatás során konkrét ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy az érintett magyar vágóhidak és feldolgozóüzemek auditálására, személyes kínai ellenőrzésére, tehát az engedélyek felülvizsgálatának utolsó szakaszára a kínai fél egy-két hónapon belül sort kerít.


Az államtitkár hangsúlyozta, hogy rendkívül sok lehetőséget lát az együttműködésre, kiemelte például, hogy Kína nyitott a tejtermékek importjára, a magyar borok előtt is jó lehetőségek állnak, míg kínai részről pénzügyi befektetők mutatnak érdeklődést magyarországi projektek iránt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31