Megvan, kik népszerűsítik a hungarikumokat

agrarszektor.hu
Összesen 1,225 milliárdot igényeltek, de csak 241 milliót kaptak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 135 pályázatot tartott alkalmasnak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) arra, hogy népszerűsítsék a hungarikumokat. A nyertes pályázatok több mint 241 millió forint támogatást kaptak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly október 1-jén írt ki pályázatot a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. A pályázatok közül Fazekas Sándor miniszter 135-öt nyilvánított eredményesnek.

A HUNG-2013 pályázat keretében meghirdetett három célterületre 427 pályázat érkezett, amelyek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió forint volt. A 135 nyertes pályázat - az erre a célra szánt keretet kimerítve - összesen 241 millió 373 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

A vidékfejlesztési tárcához beérkezett pályázatokat formai és jogosultsági szempontból a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vizsgálta meg. A befogadott pályázatok tartalmi értékelését a miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből álló bíráló bizottságok végezték, amelyek pályázati rangsort állítottak fel. A vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság támogatási javaslatát figyelembe véve döntött a nyertesekről.

A három pályázati célterület közül a legtöbb támogatási igény a Hungarikumok Gyűjteményében és a Magyar Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetésére és népszerűsítésére érkezett.

A nyertes, illetve a forráshiány miatt elutasított pályázatok listája a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?