Chilei sivatagban tesztelt kukoricát dob piacra a Syngenta

agrarszektor.hu
Új szárazságtűrő kukoricahibrideket dob piacra Magyarországon a Syngenta. A növényeket a cég sivatagi körülmények között is tesztelte. A napraforgószektorban - ahol a Syngenta tavaly 55 százalékosra növelte részesedését - több új gyomirtó szert vezetnek be.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A chilei Atacama sivatagban is tesztelte a Syngenta azokat az új kukoricahibrideket, amelyeket 2018-tól a magyar piacra is bevezet - áll a társaság közleményében. Az új nemesítésű hibridek az alkalmazkodóképességben - a hő- és szárazságstressz tűrésben -, illetve a termőképességben térnek el a hagyományos hibridektől. A kukorica az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, ezért az egyre gyakoribb aszályos évek vízhiánya érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést - indokolta a lépést a cég.

A napraforgó ágazatban a Syngenta idén megújítja hagyományos gyomirtású szegmensét. A cég a napraforgónál tavaly 55 százalékra növelte piacvezető részesedését. A hazai termelők 2017-ben 2,84 tonnás termésátlagot értek el, miközben a világpiaci átlag 1,9 tonna volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?