Brutálisan elszabadulhatnak az árak júliustól: ennyibe kerülhet a kenyér itthon

agrarszektor.hu
Nyár középen akár már 800 forintba is kerülhet egy kilogramm kenyér, és ha a gabona ára így emelkedik tovább, akkor júliustól általános árrobbanásra kell készülni a húsnál, az olajnál, a tejnél, illetve mindennél, ahol szükség van gabonafélékre. A búza tonnánkénti ára a duplájára nőtt a tavaly júliusihoz képest, ez pedig a liszt árára is hatással van, jelenleg 160 forint kilója, de júliusban újabb 60 forintos áremelkedés jöhet. A búza tonnánkénti ára a duplájára nőtt a háború miatt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. tájékoztatása szerint jelenleg 15-20 millió tonna gabona hiányzik a piacról az orosz-ukrán háború miatt, ez pedig komoly hatással van a világpiaci árakra - hangzott el a Debrecen Televízióban. Hozzátette, a búza tonnánként ára most 130 ezer forint felett van, ez pedig kétszerese a tavaly júliusi áraknak. 

Ez a brutális áremelkedés a liszt árára is hatással van, hiszen míg tavaly nyár végén 85-90 forint volt a kilója, most 160 forint. Ráadásul Lakatos Zoltán szerint júliusban újabb 60 forintos áremelkedés jön, ez pedig azt jelenti, hogy egy kilogramm kenyér ára 800 forint körül lesz, de ezt majd a sütőipar alakítja. A szakember úgy látja, a gabona árnövekedése mindennek az árát emelni fogja, tehát júliustól általános árrobbanás lehet a húsnál, az olajnál, a tejnél, a cukornál, mindennél, amihez szükség van a gabonafélékre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?