2021. június 21. hétfő Alajos, Leila

Hírek - Élelmiszer

Csányi Sándor: hatalmas lehet a fejlődés, ha nem korlátoz a politika

Arra lenne szükség, hogy az agrárvállalkozások versenyképességét ne korlátozzák politikai intézkedések Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató szerint. A bank átfogó agrárjavaslatot készít, amely többek között az agrárexport megkétszereződését vetíti előre.
 
 

Készül egy átfogó javaslat az OTP banknál az agráriumra vonatkozóan – jelentette be Csányi Sándor az őszi Agrárhajó rendezvényén. Megítélése szerint a magyar mezőgazdaság korszerű élelmiszeriparral kiegészülve a jövőben akár 20 millió ember ellátására is képes lehet. Az ország agrárkivitele megduplázódhat, és elérheti a 15 milliárd eurót, ez pedig 7-8 milliárd eurós pozitív szaldót jelenthet az ország számára.

Ennek érdekében az OTP elnöke-vezérigazgatója szerint arra lenne szükség, hogy a vállalkozások gazdasági erősödését, versenyképességét ne korlátozzák különböző politikai intézkedésekkel se a birtokpolitikában, se a támogatáspolitikában, se az adópolitikában. Kerülni kellene a hirtelen gazdasági hatásokat okozó intézkedéseket is. Minden országban a legcélravezetőbb a piaci és versenyviszonyokra bízni a fejlődést, és emellett szükség volna Magyarországon az integráció, az összefogás növelésére is – vélte az MTI szerint Csányi Sándor.

A pénzintézet folyamatosan bővíti agrárhitel-állományát. A bankvezető szerint rövidtávon legalább 20 százalékos részesedést kívánnak elérni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu