Csányi Sándor: hatalmas lehet a fejlődés, ha nem korlátoz a politika

agrarszektor.hu
Arra lenne szükség, hogy az agrárvállalkozások versenyképességét ne korlátozzák politikai intézkedések Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató szerint. A bank átfogó agrárjavaslatot készít, amely többek között az agrárexport megkétszereződését vetíti előre.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Készül egy átfogó javaslat az OTP banknál az agráriumra vonatkozóan - jelentette be Csányi Sándor az őszi Agrárhajó rendezvényén. Megítélése szerint a magyar mezőgazdaság korszerű élelmiszeriparral kiegészülve a jövőben akár 20 millió ember ellátására is képes lehet. Az ország agrárkivitele megduplázódhat, és elérheti a 15 milliárd eurót, ez pedig 7-8 milliárd eurós pozitív szaldót jelenthet az ország számára.

Ennek érdekében az OTP elnöke-vezérigazgatója szerint arra lenne szükség, hogy a vállalkozások gazdasági erősödését, versenyképességét ne korlátozzák különböző politikai intézkedésekkel se a birtokpolitikában, se a támogatáspolitikában, se az adópolitikában. Kerülni kellene a hirtelen gazdasági hatásokat okozó intézkedéseket is. Minden országban a legcélravezetőbb a piaci és versenyviszonyokra bízni a fejlődést, és emellett szükség volna Magyarországon az integráció, az összefogás növelésére is - vélte az MTI szerint Csányi Sándor.

A pénzintézet folyamatosan bővíti agrárhitel-állományát. A bankvezető szerint rövidtávon legalább 20 százalékos részesedést kívánnak elérni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?