2021. február 24. szerda Mátyás

Hírek - Élelmiszer

Kínaiak tesztelik a magyar agráriumot

A szőlő-bor és a gabona magyarországi eredményeiről és a szakmai együttműködés lehetőségeiről is tájékozódott egy kínai delegáció a Földművelésügyi Minisztériumban (FM). A felek megegyeztek abban, hogy e területeken szakértői szinten is felveszik egymással a kapcsolatot.
 
 

Kínai delegációval tárgyalt Budapesten az agrártárca a kétoldalú kapcsolatok bővítéséről – áll a minisztérium közleményében. Ningszia-Huj autonóm tartomány képviselői a szőlőtermesztésben és a gabonaágazatban nyitottak a kapcsolatteremtésre magyar kutatóintézetekkel és ágazati szereplőkkel - derült ki az egyeztetéseken.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A megbeszélésen szó volt a 16+1 együttműködésről, azaz Kína, illetve a Közép- és Kelet-Európa országainak összefogásával létrejött szövetség szerepéről a mezőgazdasági kutatásban és kereskedelemben. A formáció miniszterelnöki csúcstalálkozóját 2017. november 27-28. között rendezik meg Budapesten.

Kína az utóbbi években Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált a magyar-kínai agrár- és élelmiszeripari kapcsolatok bővülésével – szögezte le Czerván György, a tárca államtitkár. Tavaly a Kínába irányuló összes magyar export meghaladta az 500 milliárd forintot. Az agrártermékek közül a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha- és nyúlhús, illetve az élő ló és búza exportja jelentős, de a napokban megtörtént több hazai tejipari vállalkozás akkreditációja is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu