2019. szeptember 16. hétfő Edit

Növény (86. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

A VM kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatásra írt ki pályázatot.
Rengeteg dinnye lesz idén és egyelőre nincs ártrükközés.
Olcsó gabonára hajtanak a spekulánsok, de közbelép az állam. Vagy mégsem?
A VM idén is fog dinnyézni.
Génmódosított kukoricamagot vethettek el a keleti határnál.
Semmit sem ér az állami felvásárlás.
Az őszi árpát 193 ezer hektáron kell levágniuk a gazdálkodóknak, a terület 24 százalékán már végeztek a munkával.
A legtöbb zöldség és gyümölcs árában csökkenés várható, még a burgonya is olcsóbb lesz.
A VM úgy véli, hogy a sajtó félretájékoztatja az olvasóit és valótlanságot állítva „dinnyekartell”-t emleget.
Összesen mintegy nyolcmillió euró kárt okoztak a mezőgazdaságnak szombat este jégesők Ausztria keleti felében - közölte a jégkárokra szakosodott osztrák biztosítótársaság.
Háromezerrel több gazdálkodó adott be egységes területalapú támogatásra kérelmet az idén, mint 2012-ben. Az idén több mint 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást, a június 10-i végsõ határidõig...
5 napunk maradt a mezőgazdasági árvízkárok bejelentésére.
Áprilisban a mezőgazdasági termelői árak 11,5%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest. Az élő állatok és állati termékek árának növekedése (3,2%) messze elmaradt a növényi termékek áremelkedésétől (15,9%) - jelentette...
100 százalékos kárral kell számolniuk a gazdálkodóknak körülbelül 460-500 hektáron Komárom-Esztergom megyében. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnökének tájékoztatása szerint Esztergom környéke a leginkább érintett.
Rendkívül jó állapotban van a kalászos gabona a földeken, az idei termés messze meghaladhatja a legutóbbi öt év átlagát. Hasonló a helyzet a kukorica esetében is - hangzott el a Syngenta Kft. Szer-Show-ján.
Kedvezőek a terméskilátások a jelenlegi vetési állapotok alapján, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Gabonaágazati Szakmai Egyeztetést követő sajtótájékoztatón.
Drónokkal figyelhetik földjeiket a gazdák.
A repce lehet az idei év egyik kiugróan magas hasznot hozó növénye. A kisebb termőterület ellenére a meglévő vetéseken jó termés várható, és egyelőre úgy tűnik, hogy a felvásárlási árak is magas szinten - 130 ezer forint/tonna környékén...
Az elkövetkezendő hét évben mintegy ezermilliárd forint beruházásra lenne szükség az állattenyésztésben ahhoz, hogy európai színvonalra emeljük a hazai sertés-, baromfi-, szarvasmarha-tenyésztést és tejágazatot ─ derül ki...
Az agrárközigazgatás egy év alatt 650-690 milliárd forint támogatást fizet ki az ágazat szereplőinek - közölte Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu