Ezen múlik, lesz-e fehér karácsony idén: kiderült, mi vár a magyarokra az ünnepekkor

Ezen múlik, lesz-e fehér karácsony idén: kiderült, mi vár a magyarokra az ünnepekkor

agrarszektor.hu
Még pontosan két hét van karácsonyig, és mindenkit egyre jobban foglalkoztat, hogy idén mire lehet számítani? Végre fehér lesz a karácsony, vagy sem? Az előrejelzések szerint egy hidegpárna konzerválhatja a keleten vasárnap lehulló havat, az ünnep előtt pedig megnyílhat az út a sarki légtömegek előtt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az aktuális előrejelzések alapján a jövő hét folyamán egy anticiklon húzódik majd Magyarország fölé, és egyre nagyobb területre ülhet be a hidegpárna - olvasható az Időkép.hu oldalán. Ez pedig konzerválhatja azt a hótakarót, amely vasárnap keleten, délkeleten alakulhat ki egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Nyugaton, északnyugaton viszont enyhébb idő körvonalazódik, így ott a meglévő hóréteg jelentős mértékben veszíthet a vastagságából.

Ez az anticiklon valamikor a jövő hét vége felé vélhetően egyre inkább a Brit-szigetek fölé fog húzódni. Ám ennek peremén megnyílhat az út a hideg, sarkvidéki légtömegek előtt Magyarország felé.

Így indulhat meg a sarkvidéki légtömeg Közép-Európa fölé (Előrejelző modell: ECMWF (Forrás: WXCharts.com))

Ennek lefolyása még meglehetősen bizonytalan, bíztató viszont, hogy az ECMWF modell európai hőmérsékleti anomália előrejelzése alapján a december 20-ától kezdődő hét, vagyis karácsony hete már az átlagosnál hidegebb idő jegyében telhet. Azt illetően, hogy ehhez csapadék, ezen belül havazás is fog-e társulni, még nem tudni. Az Időkép.hu ugyanakkor jelezte, hogy ebben a kérdésben a nagy időtáv miatt még felesleges lenne részletekbe bocsátkozni.

A fehér szenteste esélye az ECMWF modell december 10-i valószínűségi előrejelzése alapján (Forrás: Időkép.hu)
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31