2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Vezető szerepet vállalunk a Duna-régió vízgazdálkodásában!

Magyarország Szlovákiával közösen vezető szerepet vállal az EU Duna-régió Stratégiáján belül a vízgazdálkodási terület projektjeinek megvalósításában - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság szerdán az MTI-vel.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A közlemény szerint a Duna térség vízgazdálkodásának kérdéseiről először tartottak közös tapasztalatcserét a Duna és a Balti-tenger régióinak környezetvédelmi szervezetei kedden Budapesten.


A tanácskozáson Gabriella Lindholm, a HELCOM (Balti-tenger tengervilága védelme céljából alakított helsinki bizottság) elnöke kiemelte, hogy Lengyelország soron következő európai uniós elnöksége alatt fogják az EU új Balti-tengeri Stratégiájának első tapasztalatait kiértékelni. Az elnök különösen fontosnak tartotta, hogy ezeket a tapasztalatokat hasznosítsák az uniós Duna-régió Stratégia végrehajtása során, amelynek elfogadása a jelenlegi magyar uniós elnökség egyik kiemelt törekvése.

A közlemény szerint Kóthay lászló, a VITUKI (Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet) intézet igazgatója hangsúlyozta, hogy a Duna-régió Stratégia vonatkozásában is kulcselem a térség Európai Unión kívüli országainak hatékony bevonása a hatékony vízügyi intézkedések érdekében. Az igazgató hozzátette, hogy a dunai illetve balti-tengeri környezetvédelmi és vízgazdálkodási tevékenységek között szinergiák keresése a siker egyik kulcseleme.


Az államtitkárság szerint különös magyar aktualitást adott a rendezvénynek, hogy a távlati tervekben szereplő, és magyar közreműködéssel létrehozandó Nemzetközi Tisza-vízgyűjtő Bizottság megalkotásának perspektíváit is megvitatatták a Nemzetközi Száva-vízgyűjtő Bizottság képviselőivel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu