2019. július 18. csütörtök Frigyes

Élelmiszer (124. oldal)

Olvassa el friss híreinket az Hazai élelmiszerpiac témakörében! Kíváncsi milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentősebb nemzetközi trendekről? Tőlünk megtudhatja azokat!

Az április 16-án életbe lépő borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjét egyszerűsítő rendeletmódosítás jogharmonizációs problémákat is orvosol – tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium...
A Nemzeti Borakadémia Kft. és a hazai borvidékek együttműködése révén a magyar borok sikeresebbek lehetnek, mert a legféltettebb neveinket és hagyományainkat is megvédik, borainkat pedig versenyképesebbé teszik.
Az EU új halászati ellenőrző rendszerének teljes körű működésbe lépésével a halászok számára sokkal nehezebbé válik megúszni az illegális halászat következményeit.
Megjelent az ország első pálinkaautomatája a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér EU-elnökségi várójában.
Több mint ezer hektáron erdősít idén a Sefag Zrt. A főként első ültetéseket a napokban kezdték meg. A kisebb területeken pedig pótolják a kivágott erdő részt. Főként tölggyel gyarapodnak majd Somogy erdei.
Magyarország és Ausztria egyaránt támogatja a szőlő újratelepítési jogok rendszerének fenntartását az Európai Unióban - hangsúlyozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és osztrák kollégája, Nikolaus Berlakovich vasárnap egy...
Hatalmas mennyiségű védett növényt loptak el a Bükki Nemzeti Parkot övező Natura 2000-es területről. Több mint 900 tő leánykökörcsint és tavaszi héricset vittek el ismeretlenek Miskolc-Bükkszentlászló-Nagysánc körzetéből.
Magyarország Szlovákiával közösen vezető szerepet vállal az EU Duna-régió Stratégiáján belül a vízgazdálkodási terület projektjeinek megvalósításában - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság szerdán...
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta a Halászati Operatív Program három jogcímére vonatkozó beruházásokra benyújtott támogatási kérelmeket.
A brit Restaurant Magazine által legjobbnak titulált éttermekben magyar borokat is kínálnak: a választék kizárólag tokajiból áll: furmintok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk várják a vendégeket.
Az egészséges életmód előretörésével az édes borok fogyasztása jelentősen visszaszorult - mondta Frédéric Lebel francia borkóstoló, aki a legnagyobb hazai élelmiszerüzletlánc házi borversenyén tartott előadást a világtrendek alakulásáról.
A Parlament költségvetési szakbizottsága csütörtökön jóváhagyta, hogy a 2010-es áradások által sújtott tagállamoknak, köztük Magyarországnak, összesen 182,4 millió eurót kifizessenek a Szolidaritási Alapból.
A Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója szerint a tavalyi rossz terméseredmények után idén sem várható jelentős mennyiségű szőlőtermés.
A tervszerű erdőgazdálkodásnak köszönhetően Magyarországon, s azon belül Fejér megyében is jelentősen nőtt az erdőterületek nagysága.
A magánpárlat főzés múlt évi adómentessé tétele óta alig pár százezer forinttal nőtt az e címen befolyt bevétel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).
A háztáji pálinka után a kisüzemi sörfőzésről terjesztett be indítványt a parlamentnek Horváth Zsolt, veszprémi képviselő.
Nem zártak jó évet a somogyi vadászok. Felére esett vissza a vendégforgalom, és a trófeák minősége is gyenge volt. A vadkárkifizetések viszont a másfélszeresére emelkedtek.
Lezajlott a XIV. Veszprém Megyei Palackos Borok versenye Badacsonyban. A Veszprém Megyei Agrárkamara által szervezett borverseny széles szakmai és társadalmi érdeklődésre tartott számot az idei évben is - tájékoztat a Magyar Agrárkamara.
Már készül Magyarország vízstratégiája, vagyis a vízpolitikát legalább 10-15 évre meghatározó program - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten az MTI-nek a "Vizeink jövője Európában" című nemzetközi...
Az Európai Unió soros magyar elnökségének környezetvédelmi törekvéseit, aktuális klímapolitikai feladatait mutatta be civil szervezeteknek Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Olajos...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu