2020. január 27. hétfő Angelika

Élelmiszer (3. oldal)

Olvassa el friss híreinket az Hazai élelmiszerpiac témakörében! Kíváncsi milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentősebb nemzetközi trendekről? Tőlünk megtudhatja azokat!

December 15-én zárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. Az országos akció első felében több mint 1800 előállító- és forgalmazó helyet ellenőriztek a szakemberek, figyelmeztetést és bírságot egyaránt 69...
A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem csupán a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok – például tojáshéj – miatt, hanem sokszor a megmaradt készételek is a kukába kerülnek...
Novemberben már a második egymást követő hónapban nőttek a világpiaci élelmiszerárak, elsősorban a hús és a növényi olajok drágulása miatt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által számított novemberi árindex...
Az afrikai sertéspestis (ASP) éve volt az idei, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több ellenőrzése is a vírussal kapcsolatos volt, sok helyen ugyanis nem figyeltek a megfelelő higiéniára, ami alapvető annak érdekében...
A zöldségek egyáltalán nem élveznek prioritást étrendünk összeállításakor – és ez sajnos nem csak karácsonykor igaz. A magyarok kevesebb mint 40 %-a fogyaszt naponta friss zöldséget, a nagyobb hányad pedig hetente, vagy annál is...
Egyre több magyar keresi a különböző biotermékeket, arra azonban nem árt odafigyelni, hogy ha ténylegesen ökológiai gazdaságból származó árut szeretnének a kosarukba rakni, akkor bizony résen kell lenni. A piacokon ugyanis előfordul...
Egyre népszerűbbek Magyarországon a bioborok, és most már a vegán, illetve az alkoholmentes borok is megjelentek a piacon – tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Herczeg Ágnes, borszakértő, majd hozzátette, szerinte ez utóbbi nem is igazán...
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága kétszer kétnapos, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás témakörét felölelő, gyakorlatorientált programot szervezett a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának...
Kevesebb műtrágyát, növényvédő szert és antibiotikumot szeretnénk a környezetben látni, és csökkenteni akarjuk az élelmiszer-pazarlást. Csupa "zöld" célkitűzés, amelyekről nem hinnénk, hogy a biotechnológia eszközeivel is elérhetők....
Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hűtési technológiák alkalmazási lehetőségeiről szervezett szakmai napot a „Tanuljunk Együtt!” programsorozat keretén belül 2019. november 29-én az IREKS-STAMAG...
Bőséges az ünnepi halkínálat, mivel az időjárás kedvezett a tenyésztésnek, a fogyasztói árak tavalyhoz képest változatlanok, nyilatkozta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője.
A téli időszakban a gyümölcsök közül az almát részesíti előnyben a magyar lakosság - mondta a Magyar Hírlapnak Ledó Ferenc, a zöldség-gyümölcs ágazat országos szakmaközi szervezetének, a FruitVeB Hungarynak az elnöke.
Pénteken adták át a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet tejfeldolgozó üzemét. A mintegy 747 millió forint értékű beruházás a Vidékfejlesztési program 347 millió forintos európai uniós támogatása...
Alapvetően a gyümölcsök és a sertések drágulása miatt három hónap lassulás után októberben ismét gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján pénteken megjelent adatok szerint...
A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében országszerte az adventi és karácsonyi vásárokra, ünnepi rendezvényekre és azok portékáira fókuszáltak az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. Eddig főként kisebb, az élelmiszerbiztonságot...
Nő a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van. Az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon - mondta Farkas...
A Kínában tomboló sertéspestis-járvány következménye, hogy utat nyit minden létező alternatív fehérjeforrás előtt, legyen ez baromfi, marha, vagy éppen növényi fehérje. A sertéshús árának emelkedésével relatíve olcsóbbá is váltak...
A karácsonyi halvásárlást segítve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) létrehozott egy interaktív térképet, ahol a fogyasztók könnyen megtalálhatják a legközelebbi termelői halárusító pontokat. A MA-HAL...
A juhhús fogyasztását ösztönző kampányt indít a kormány, amelynek célja, hogy az erősen exportorientált ágazat termékei utat találjanak a magyar fogyasztókhoz is - mondta szerdán az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu