2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Gépek

Új Michelin-kerekek: tovább bírják a strapát, mint maga a traktor!

Az európai mezőgazdasági vállalkozók bevonásával végzett közel kétéves végfelhasználói tesztelés után a Michelin piacra dobja új RoadBib gumiabroncsait - tudósít a blog.syngenta.hu. A Michelin a 200 lóerőnél nagyobb teljesítményű traktorok számára fejlesztette ki az abroncsot, amit kifejezetten úgy terveztek, hogy a nagy vonóerő hosszú élettartammal párosuljon.
 
 

Az abroncsot a 200 lóerőnél nagyobb teljesítményű traktorok számára készítették, kifejezetten úgy tervezték, hogy a nagy vonóerő hosszú élettartammal párosuljon. Kezdetben 600/70 R30 és 710/70 R42 méretben kerül a kereskedelembe. Lee Henzell, a northumberlandi Henzell Enterprises tulajdonosa, részt vett az előzetes tesztelésben. Mint elmondta,

Fendt 828 Vario traktorra szerelve 4 ezer órát használták, és úgy látja, akár 8 ezer órát is lehet vele menni, mielőtt eljönne a csere ideje.
Ha szabdalt a terület, pláne ez ajánlott

Ez Magyarországon azt jelenti, hogy hamarabb eladjuk a traktort, mintsem kereket kellene cserélni rajta. Nagy-Britanniában a traktorok az üzemidő mintegy felét aszfalton teszik meg, ami az összes távolság 80 százalékát teszi ki, miközben nehéz utánfutókat vontatnak, nagyon nem mindegy tehát, hogy mennyire állja a kopást a futófelület.

„Kutató- és fejlesztőmérnökeink olyan traktorabroncs létrehozásával kísérleteztek, amely elsősorban az aszfalton és a kemény felületeken fog dolgozni, magas vontatási teljesítményt és hosszú élettartamot biztosítva, de jól működik puha talajon is” – magyarázta Mark White, a Michelin angliai értékesítési menedzsere.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó