Élelmiszer

Olvassa el friss híreinket az Hazai élelmiszerpiac témakörében! Kíváncsi milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentősebb nemzetközi trendekről? Tőlünk megtudhatja azokat!

Folyékony arany: nem is gondolnád, mi mindenre használható a tejsavó a kertben

Ha nemrégiben sajtot vagy joghurtot készítettünk, akkor nagy valószínűséggel van egy szép nagy tál tejsavónk, és jogosan merülhet fel a kérdés: mit is kezdjünk vele? Meglepő lehet, de rengeteg dologra használhatjuk, vétek lenne tehát...

Megőrülnek ezért a paradicsomért az emberek: mostantól Magyarországon is kapható

Megkezdődött hazánkban is a többszörösen díjnyertes YOOM paradicsom termesztése és forgalmazása. A következő hónapokban mintegy 300 ezer csomag kerül a különleges színű csemegéből a fogyasztók asztalára - tudhattuk meg a Syngenta...

Milliárdos támogatást kapott a magyar élelmiszeripar: ez a három cég járt jól

A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) még szabad forrásaiból...

Nagyot zuhant a vadhús ára Magyarországon: kiderült, mi az oka

Szinte alig kezdődött el 2020 márciusában a vadászszezon, amikor a vírus berobbanása miatt mondhatni az egész ország leállt. A határok le-, az éttermek bezárása és a kijárási korlátozások mély nyomot hagytak az ágazatban, amely kapcsán...

Itt vannak a legfrissebb becslések: már most látszik, 2021 nem a kajszi éve lesz

Május 4-én kedden a medFEL idei első webkonferenciáján került kihirdetésre 2021. évi európai kajszitermésre vonatkozó előzetes termésbecslés, mely a négy vezető termelő tagállam adatain alapszik. A helyzet azonban nem túl rózsás...

Kész, vége? Eltűnhet a magyar akácméz a hazai boltok polcairól

Magyarország akácerdeinek több mint 90 százaléka elfagyott a szélsőséges időjárás miatt, emiatt idén hiánycikk lehet az akácméz hazánkban. Az már most látszik, hogy a katasztrofális termés mennyiségét nem fogják emelni az áthúzódó...

Óriási lehetőség: komoly szereplővé válhat Magyarország ezen az élelmiszerpiacon

Magyarország egyik legsikeresebb külgazdasági területe évek óta az élelmiszeripari export, amelynek növelése a magyar kormányzat kiemelt célja. Ennek jegyében szervezett online fórumot a Tel-Avivi Magyar Nagykövetség. Az esemény zárszavát...

Kiderült: ennyivel csökkentenék a környezetterhelést az újratölthető italospalackok

2023 közepétől ismét bevezetik itthon az italok csomagolásának betétdíjas rendszerét. Jelen állás szerint a rendszer inkább a begyűjtést fogja szorgalmazni, a csomagolások újratöltését azonban nem teszi kötelezővé, pedig a palackok...

Kiderült, miért keresik a magyarok a pálmaolajmentes termékeket: ez áll a háttérben

Részletesen vizsgálták a pálmaolajat tartalmazó termékek fogyasztói megítélését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói. A Sustainability szaklapban frissen megjelent tanulmány szerint a magyar fogyasztók ezzel kapcsolatos...

Elindult a visszaszámlálás: hamarosan kiderül, ki lesz a Borászok Borásza 2021-ben

Lezárult a Borászok Borásza szavazás első fordulója, és kiderült, hogy ki az öt legjobb magyar borász! A szavazás folytatódik, és június 4-én azt is megtudjuk, hogy ki lesz a legjobbak legjobbja, ki lesz a 15. Borászok Borásza! A Borászok...

A magyar méhészeket az ág is húzza: méz nincs, de újabb kiadások terhelik őket

Az idei, szokatlanul hideg tavasz miatt az ország területének 90 százalékán takarmányozni kellett a méheket, másképpen nem maradtak volna életben – mondta el az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.

Több milliárdos állami támogatásból fejlesztett a Sole-Mizo Zrt.

Állami támogatással összesen 5 milliárd forint értékben fejlesztette a telephelyeit Szegeden, Csornán, Bácsbokodon a Sole-Mizo Zrt. - jelentette be a pénzügyminiszter a beruházás pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Nyakunkon a katasztrófa: a magyar méztermelés fekete éve lehet az idei

Az idei szokatlanul hideg tavasz miatt már most tudható, hogy alig lesz pergethető repceméz, de az is biztos, hogy messze elmarad majd az akácméztermés is az átlagos években elérhető 10 ezer tonnától.

Zöld utat adott az EU a lisztkukacnak, mint élelmiszer: Magyarország ellenzi a döntést

Élelmiszerként is forgalomba lehet hozni a jövőben a közönséges lisztbogár lárváját az Európai Unió területén. Ez az első eset, hogy egy rovarfaj étkezési céllal kapott uniós engedélyt. Bár a világ egyes részein nagyon elterjedt...

Meredeken emelkednek az élelmiszerárak: lassan egy éve tart a drágulás

Már 11 hónapja folyamatosan emelkednek a nemzetközi élelmiszerárak – többek között a cukor és a gabonafélék ára is felfelé mozdult, jelentette be az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Az Óperenciás-tengeren, és a húson is túl… - bővül egy új piaci szegmens

Már egy korábbi írásunkban is feszegettük azt a témát, mely a közeljövőben egyre komolyabb konkurenciát fog teremteni a hagyományos húselőállító termékpályák szereplői számára, nemcsak a termelés, de a befektetések területén...

Megáll az ész: csillagászati áron kelhet el a világűrt megjárt francia bor

Elárverez a Christie's egy palack bordeaux-i bort, amely több mint egy évet töltött el a Nemzetközi Űrállomáson egy tudományos kísérlet részeként a Föld körül keringve - közölte kedden az aukciósház, amely szerint ínyenceknek a különleges...

Nyitnak a vendéglátóhelyek, beindul a sörfogyasztás? Így látják a hazai gyártók

A gördülékeny nyitás érdekében a gyárak megadják az infrastrukturális segítséget a kocsmáknak, vendéglőknek – mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének az igazgatója, aki beszélt a hazai termékek és az importsörök...

Itt a Borsodi nagy bejelentése: újfajta alkoholos italt vezetnek be a magyar piacra

A Borsodi Sörgyár bevezeti az első hard seltzerét a hazai piacon – a WAI Momentet. Ez egy gyümölcsös ízesítésű alkoholos ital, amit három különböző ízben kínálunk: a „Minty Lime Time” lime és menta, a „Crazy...

Mélyrepülésben a borfogyasztás: közel 20 éves negatív rekord dőlt meg

A globális borfogyasztás 2002 óta nem volt olyan alacsony szinten, mint 2020-ban – ezt mutatják a legfrissebb adatok. A legtöbb bort továbbra is három európai országban termelik: Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban.

Archívum »


A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató    |    Értem