2019. június 20. csütörtök Rafael

Piac (33. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Terménypiac témakörében! Kíváncsi hogyan alakul az év a gabona-és egyéb növénytermesztők számára? Tudni akarja mekkora a kereslet és a kínálat az egyes növényfajták esetében és hogyan alakulnak az árak? Tőlünk megtudhatja!

2011. Január 19-én 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a III. Magyarországi Klímacsúcs a Klíma Klub szervezésében, ahol nemzetközi és hazai politikusok, a gazdasági és tudományos élet képviselői, valamint a civilek is jelen lesznek...
Gyökeres változásokat hozott 2011 a cseh napenergia rendszerek üzemeletetői számára: január elsejétől felére csökkent a betáplálási ártámogatás – hangzott el a cseh Radio Prag műsorában.
A napelemes áramtermelés növekedése érdekében Magyarországon is a napenergiát hasznosítókat segítő támogatási rendszerre lenne szükség – véli a nemrégiben alakult Manap Iparági Szövetség.
A megújuló energiával kapcsolatos fejlesztések 2010-ben is dinamikus ütemben folytatódtak, szinte hetente jelentettek be újabb és újabb, rekordokat döntő projekteket. Mostani cikkünkben a 2010-ben megvalósult, legnagyobb zöldenergia projekteket...
Túl fogja teljesíteni az Európai Unió azt a célkitűzését, hogy 2020-ra energiafelhasználásának 20 százaléka megújuló forrásból származik – írja az MTI.
Tavaly a zöldenergia ágazat igazán sok pénzt hozott a Siemens konyhájára: megújuló energia divíziója – mely főként szélturbinák gyártásából áll – minden más ágazatnál nagyobb árbevétel-növekedést ért el, 977 millió...
Mintegy 4,5 milliárd euró összegű pályázatot írt ki az Európai Unió alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákra és megújuló energiaforrásokra - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján.
2010 december 7-én megtartotta alakuló ülését a III. Magyarországi Klímacsúcs Tanácsadói Testülete. A konferencia 2011. Január 19-én 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a Klíma Klub szervezésében Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi...
Radikálisan megnő megújulóenergia-termelésünkön belül a fűtési és a hűtési célú energia előállítása a megújulóenergia-hasznosítási nemzeti cselekvési terv (NCST) szerint, amelyet még a héten elfogadhat a kabinet- írja a vg.hu.
Jövőre indul a kormány energiamegtakarítási célú épületfejlesztési programja. Az állami támogatásra kisvállalkozások, állami és önkormányzati intézmények, társas- és családi házak is pályázhatnak, a szükséges saját erőhöz...
Az Európai Parlament szerdán fogadta el azon európai uniós energiahatékonysági cselekvési terv felülvizsgálatára vonatkozó ajánlásait, melyben felhívja a figyelmet Európa energiahatékonyság területén tapasztalható lemaradására, értékeli...
A közel egymillió napelemből álló új létesítményt, amely széndioxid-kibocsátásmentes elektromos energiát termel a nevadai sivatagban, 2010 januárjában kezdték építeni, és december elsején helyezték üzembe.
Az Európai országok közül Németország legvonzóbb hely a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházások szempontjából, de már Románia is felkerült a listára - derül ki az Ernst&Young szaktanácsadó cég tanulmányából.
Új bizonyítékot tárt fel a német környezetvédelmi hivatal (UBA) az energiatakarékos izzók veszélyességét illetően: törésük esetén jelentős mennyiségű mérgező higany juthat a helyiség levegőjébe – adja hírül az MTI.
Tegnap bemutatták Magyarország Nemzeti Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervének társadalmai egyeztetésre bocsátandó tervezetét - tájékoztatta a fejlesztési tárca az energiainfo.hu-t.
Az EU tagállamainak kutatási miniszterei, a Bizottsággal közösen bejelentették, hogy három új pán-európai kutatási központ létesül, melyek szél-, nap-és nukleáris energia fejlesztéssel foglalkoznak majd.
Biogázüzemet építenek a Tiszaszentimrei Mezőgazdasági Kft. mostanáig használaton kívüli silóterén – olvasható a szoljon.hu-n.
A BP szakértői szerint 2020-ra a napenergiával kapcsolatos költségek a fosszilis energiahordozók szintjére csökkenhet.
A hagyományos áramtermelők az év első kilenc hónapjában 11 százalékkal több áramot termeltek, mint egy évvel korábban. Magyarország kénytelen lesz emissziós kvótákat vásárolni, hiszen már a tavalyi alacsonyabb termelési szinttel...
Az Európai Unió jól halad a széndioxid-kibocsátás visszaszorítására tett erőfeszítéseivel, a megújuló energiák felhasználásának területén azonban jelentős lemaradásban van – idézi az Energiainfo a Capgemini tanácsadócég...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu