Durva, mi épülhet Zala megyében: ilyen farm még soha nem volt Magyarországon

Durva, mi épülhet Zala megyében: ilyen farm még soha nem volt Magyarországon

agrarszektor.hu
A környezettudatos módon előállított lazacra egyre nagyobb igény van a világban. Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, a természetes élőhelye azonban csökken. Sagyibó Viktor 2020-ban alapította a Zalmon Kft.-t, mely a fenntartható élelmiszertermelés elkötelezett támogatója. Eltökélten hisznek a globális kihívásokra adott helyi válaszokban, ezért a céljuk az, hogy a hazai agrárszektorban úttörőként valósíthassák meg egy egyszerre környezetbarát és innovatív beruházást. Többet szeretnének elérni a lazactenyésztés honosításánál, értéket és sikeres hazai márkát kívánnak létrehozni prémium minőségű, tápláló húsú és egészséges lazacok tenyésztésével. Törekednek arra is, hogy az európai lazacellátásában jelentkező igényeket hatékony, felelősségteljes és környezettudatos módon kezeljék, ezáltal változtatva a kevésbé fenntartható lazactenyésztési gyakorlatokon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Zalmon Kft. célja egy olyan időtálló létesítmény kialakítása, amely elősegíti a fenntartható lazactenyésztés hazai megteremtését - mondta Sagyibó Viktor, a cég alapítója és ügyvezetője, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év agrárinnováció" kategória egyik jelöltje volt. Fontos célkitűzése az is, hogy a fogyasztók által keresett legmagasabb minőségű lazacot tenyészthessék hosszú távon, és kielégítsék az egészséges lazac iránti növekvő regionális igényt is. A vállalat 2022. elején, Zalaegerszegen egy környezetbarát, világszínvonalú technológiával működő lazactelep telepítésébe kezd. Várhatóan 2024-ben megindulhat az itt nevelt hazai és európai értékesítése.

Egy körben maximálisan a víz 0,3%-át dobjuk csak ki, és ez sem egy "szemét", hanem ez a tápanyagokban dús víz felhasználható más agrárvállalkozók számára is, különböző területek locsolására. Láttuk, hogy a húselőállítás és az, hogy a hal az asztalra kerüljön, mekkora ökolábnyomot okoz a világnak. Amikor ezt elkezdtük kutatni magyar és külföldi szakemberekkel, akkor láttuk, hogy itt van nagyon komoly lehetőség, és nagyon komoly tennivaló is az emberiségnek, hogy ebben előre tudjunk lépni  

- mondta Sagyibó Viktor.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?